Ağızdan nefes almak sadece boğazı kurutmuyor! Dişleri de çürütüyormuş, iki kat riskli

Diş Sağlığı İçin Dikkat Edilmesi Gereken 5 Zararlı Alışkanlık

Düzenli diş bakımı yapmak kadar, günlük yaşamda dikkat etmemiz gereken alışkanlıklar da diş sağlığımızı büyük ölçüde etkileyebilir. İşte dişleri olumsuz etkileyen 5 zararlı alışkanlık:

1- Dişleri araç olarak kullanmak

Dişleri paket açmak veya şişe kapaklarını çevirmek için kullanmak, dişlerde çentiklere, çatlaklara veya kırıklara yol açabilir. Dişleri alet olarak kullanırken kazara kayma olabilir bu da diş etinde yırtılmalara veya tahrişe neden olabilir.

2- Ağızdan nefes almak

Ağızdan nefes almak zamanla ağız sağlığınıza zarar verebilir. Asitleri nötralize edecek yeterli tükürük olmadan ağzınız mine aşınmasına, çürüklere ve diş eti iltihabına eğilimli hale gelir.

3- Beyazlatıcı ürünler kullanmak

Evde beyazlatma ürünleri kullanışlı olsa da uzmanlar bunların profesyonel gözetim altında kullanılmasını öneriyor. Özellikle mağazadan satın alınan jeller veya bantlarla yapılan aşırı beyazlatma, diş minesinin incelmesine, hassasiyete ve tahriş olmuş diş etlerine yol açabilir.

4- Sık sık atıştırma yapmak

Uygun bakım yapılmadan sık sık atıştırmak çürüklere, diş eti iltihabına ve mine aşınmasına ve zamanla diş eti çekilmesi veya hatta kök açığa çıkması gibi daha ciddi sorunlara yol açabilir. Her atıştırmalık, özellikle şeker veya karbonhidrat oranı yüksek olanlar, ağzınızdaki bakterileri besler.

5- Diş gıcırdatma

Farkında olmayabilirsiniz ama gece diş gıcırdatmak, diş minesi yavaş yavaş aşınabilir. Zamanla, ısırma yüzeylerini düzleştirebilir, kırıklara neden olabilir, dişleri kısaltabilir ve diş eti çekilmesine veya çene ekleminde ve çevresindeki kaslarda rahatsızlık veya ağrı olan TMJ ağrısı olarak bilinen temporomandibular eklem ağrısına yol açabilir.

Related Posts

Türkiye’de her 25 kişiden biri fenilketonüri taşıyıcısı!

Türkiye’de her 25 kişiden biri fenilketonüri taşıyıcısı!

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.

Kilo kontrolünde kritik role sahip! Meyve tüketti, yaşamı değişti: 4 ayda 15 kilo verdi

TÜİK verilerine göre gençlerde obezite oranı son altı yılda yüzde 30’a yakın artış gösterdi. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, gençlerin hem fiziksel hem de psikolojik sağlıkları için meyve tüketiminin stratejik önemde olduğunu belirtti.

Uzman: Çölyak Hastalığının tek tedavisi glütensiz beslenme

Dahiliye Uzmanı Op. Dr. Dündar Güngör, çölyak hastalığının tek tedavisi glütenden kaçınmak olduğunu belirterek, “Yumurta, et, balık, tavuk gibi gıdalar tüketilirse çölyak hastalığını büyük bir oranda tedavi edilmiş oluyor ve bağırsak sağlığına kavuşmaya başlıyor. Aynı zamanda glütenden her zaman uzak durulması gerekiyor” dedi.

Nefesi anında tazeleyen yöntem! Soğan ve sarımsaktan korkmayın

Soğanlı ve sarımsaklı bir öğle yemeğinden sonra kendinizi kötü hissetmeyin. Uzmanlar ağız kokutan yemeklerden sonra nefesinizi tazelemenin en etkili yollarını paylaştı. Detayları sizler için derledik!

Alzheimer teşhisinde yeni dönem: İlk kan testine onay verildi

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Alzheimer hastalığının teşhisini kolaylaştıracak ilk kan testine onay verdi. Bu gelişme, hastalığın erken teşhisi ve tedavi süreci açısından büyük bir umut kaynağı olarak değerlendiriliyor.