Atılım Üniversitesi yeni Tıp Fakültesi binasını açtı: ‘Teknolojik açıdan atılım’

Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi Yeni Binası Kesin Olarak Açıldı

Atılım Üniversitesi, Tıp Fakültesi’nde genişleme kararı aldı ve 2019 yılında faaliyete geçen tıp fakültesinin yeni binası resmi olarak açıldı. Törende Atılım Üniversitesi Rektörü Serkan Eryılmaz, Atılım Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı Yalçın Zaim, Ankara İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ali Niyazi Kurtcebe, Gölbaşı Kaymakamı Erol Rüstemoğlu, Gazetemiz Ankara Temsilcisi Sertaç Eş ve Gazetemizin yazarı Işık Kansu da hazır bulundu. Rektör Eryılmaz, kaymakam ve il sağlık müdürüne yeni tıp fakültesi binasını gezdirdi.

‘Teknolojik Açıdan Atılım’

Rektör Eryılmaz, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Yeni binayı üniversitemize kazandırırken tıp fakültemizde ilk mezunlarımızı vermenin heyecanını yaşıyoruz. Bu yeni bina yalnızca fiziksel değil aynı zamanda teknolojik açıdan da önem taşıyor. Fakültemizin 11 projesi Tübitak tarafından destekleniyor. Sağlık profesyonellerinin yetişeceği bu binanın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

‘Her Meslektaşımıza İhtiyacımız Var’

Ankara İl Sağlık Müdürü Kurtcebe, Ankara’da 7’si vakıf 5’i kamu olmak üzere toplamda 12 tıp fakültesi bulunduğunu ve bu programlarda 16 bin kişinin eğitim gördüğünü belirtti. Kurtcebe, “Sağlık alanında her meslektaşımıza ihtiyacımız var. Sağlık hizmetlerini en iyi veren ülkelerden biriyiz. Bu nedenle bu tür ortamlara ihtiyacımız var” dedi.

’22 Bin Mezun Verdik’

Üniversite kurucusu Yalçın Zaim konuşmasında, üniversitenin ilk başta yalnızca İşletme fakültesi olarak planlandığını ancak bugün 250 dönümlük arazide 150 bin metrekarelik kapalı alana sahip olduklarını belirtti. Zaim, “Bugüne kadar 22 bin mezun verdik ve 7 fakültemiz var. Daha ileriye gitmeye devam edeceğiz. Yapmamız gereken her şeyi bugüne kadar yaptık ama asıl önemli olan yarın ne yapacağımız” dedi.

‘Üniversite Güçlü ve Öncü Olmalı’

Zaim, sözlerini şöyle tamamladı: “Binanın önemi küçümsenemez ancak asıl önemli olan ülkenin kendisidir. Ülkelerimiz, bugünkü koşullarda ordu ve üniversiteler sayesinde ayakta kalıyor. Eğer bir ülke ekonomik olarak kalkınmak, toplumsal açıdan güçlenmek ve uluslararası alanda saygın bir konum elde etmek istiyorsa, üniversiteler güçlü ve öncü olmalıdır.”

Related Posts

Ulusal Staj Programı sonuçları açıklandı mı? Ulusal Staj Programı sonuçları nasıl öğrenilir?

Gençlere kamu ve özel sektörde staj imkanı sunan Ulusal Staj Programına bu yıl 415 bin başvuru yapıldı. Peki, Ulusal Staj Programı sonuçları açıklandı mı? Ulusal Staj Programı sonuçları nasıl öğrenilir?

Nur Sürer’li Mukadderat filmi Prime Video’ya geliyor

Nur Sürer’li Mukadderat filmi Prime Video’ya geliyor

İSKİ İSTANBUL BARAJ DOLULUK ORANLARI 5 MAYIS | Gözler İSKİ Baraj doluluk oranı yüzdesinde

İstanbul baraj doluluk oranları İstanbul’da meydana gelen son yağışların ardından merak konusu oldu. İSKİ tarafından günlük doluluk oranı raporu yayınlandı. İstanbul’da sabah saatlerinde baraj doluluk oranları yüzde 80 seviyesinin üstünde seyrediyor. Peki, 5 Mayıs İstanbul baraj doluluk oranı yüze kaç? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte 5 Mayıs baraj doluluk oranı detayları…

Engelli öğretmen atamaları yapıldı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “Engelli Öğretmen Adaylarının Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusu” doğrultusunda 1.381 engelli öğretmenin atamasını yaptı. Ataması gerçekleştirilenlerden yüzde 70’i, ilk üç tercihinden birisine yerleşti.

Bursluluk sınavı sona erdi

Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan ‘İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’ (İOKBS) tamamlandı.

2025 DGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? 2025 DGS ne zaman?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ÖSYM tarafından her sene düzenleniyor. Sınava katılarak başarılı olan adaylar ön lisans eğitimlerini dört yıla tamamlama şansı elde ediyor. Peki, 2025 ÖSYM DGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? 2025 DGS ne zaman?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir