Çin’den 6G tabanlı elektronik savaş silahı

6G Teknolojisiyle İlgili Yeni Sistem Modern Radar Ekipmanlarına Karşı Avantajlar Sağlıyor

Son araştırmalara göre, araştırmacılar radyo sinyali işleyen yeni bir sistemin, modern radar ekipmanlarına karşı avantajlar sunduğunu iddia ediyor. Bu sistemin, düşman rölelerini engelleyebileceği ve ABD yapımı F-35 gibi gelişmiş savaş uçaklarının pilotlarını şaşırtabileceği belirtiliyor.

Çin’in optik alanında yayın yapan hakemli dergisi Acta Optica Sinica’da yayımlanan bir araştırmaya göre, bu yeni silah aynı zamanda kısa sürede büyük miktarda bilgi iletmek için bir iletişim cihazı görevi görebiliyor.

Araştırmacılar, bu sistemin “eşzamanlı bir şekilde aynı frekans üzerinden iletişim kurma ve bozma yeteneklerine” sahip dünyanın ilk sistemi olduğunu belirtiyor.

6G teknolojisi, mevcut 5G sistemlerine göre daha yüksek hız, daha düşük gecikme süresi ve daha fazla kapasite sağlayan en yeni nesil iletişim ağlarını temsil ediyor. Bu teknoloji, veri aktarım hızlarını 100 Gbps’ye çıkarabilir ve gecikme süresini 1 milisaniyenin altına düşürebilir, bu da 5G’nin kapasitesini bin kat artırabilir.

Son gelişmeler, 6G’nin foton ve elektronların birlikte işlenmesini sağlayarak mikrodalga fotonik sistemleri kullanmasını mümkün kılmasıyla gerçekleşiyor. Bu sistemlerden biri, yüksek performanslı radyo frekansı (RF) sinyal işleme alanında umut vadeden bir çözüm sunan mikrodalga fotonik filtre (MPF) olarak adlandırılıyor.

Bu yeni teknoloji, iletişim engelleme işlevine sahip yenilikçi bir mikrodalga fotonik radyo frekansı cihazını tanımlayarak yeni nesil elektronik savaş alanında çığır açan bir yaklaşım sunuyor.

Araştırmacılar, sistemdeki sadeleştirme ve işlevsel geliştirme arasındaki çelişkiye rağmen, yeni cihazın bileşenlerini ve güç tüketimini azaltarak sinyal kalitesini ve işleme kapasitesini artırmayı umuyor.

Son gelişmeler, Çin’in 6G iletişim teknolojisi alanındaki hakimiyetini vurgularken, ülkenin bu alanda dünya çapında en geniş patent koleksiyonuna sahip olduğunu gösteriyor.

Related Posts

Araç vergisinde büyük değişim: ÖTV ve KDV’de yeni dönem başladı

Ekonomiye yönelik düzenlemeler içeren yeni kanun teklifiyle, fosil yakıtla çalışan bazı binek araçlar ile hem fosil yakıt hem de elektrik motoruyla çalışan bazı hibrit araçların ÖTV matrah limitleri ve vergi oranlarında değişiklik yapılması öngörülüyor.

Bilim insanları ışığı ilk kez bir insan kafasından geçirmeyi başardı

İskoçya’daki Glasgow Üniversitesi’nden bilim insanları, non-invaziv yani vücuda müdahale etmeden yapılan beyin görüntülemelerinde çığır açabilecek bir teknik geliştirdi. Geliştirilen bu yeni yöntemle, ışık ilk kez bir insan kafasının bir tarafından girip diğer tarafından başarıyla çıktı.

Şarj ederken dikkat: Piller hakkındaki şehir efsaneleri

Telefonlarımızdan fenerlerimize kadar hayatımızın her alanında pili kullanıyoruz. Ancak pek azımız pillerin nasıl çalıştığını biliyor ve teknoloji sürekli gelişiyor. Bu nedenle yıllardır doğru sanılan bazı “pil efsaneleri” hâlâ yaygın. İşte doğru bilinen yanlışlar ve bilimin söylediği gerçekler…

Borderlands 4 ön siparişe açıldı

Bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen Borderlands 4 için ön sipariş başladı.

Televizyondan Youtube izleyenler dikkat! Canınız çok sıkılacak

Youtube’a gelecek olan yeni özelliğin detayları belli olmaya başladı. Özellikle Youtube’u televizyondan izleyenler dikkat.

Fuji X-E5’in çıkış tarihi açıklandı

Fujifilm, retro görünümlü aynasız serisine yeni bir halka daha ekledi: X-E5. Ağustos 2025’te piyasaya çıkacak olan bu model, sadeleşmiş tasarımı ve geliştirilmiş özellikleriyle hem amatörlere hem de profesyonellere hitap ediyor. X-E5’te yer alan 40 …