Her 3 çocuktan biri alerjik! Sabahları bu saatlerde dışarıya

Uyku Kalitesini Etkileyen Bahar Alerjileri

Son yıllarda çocukları olumsuz etkileyen alerjik hastalıklarda önemli bir artış yaşanıyor. Bahar alerjisinin en önemli nedeni polenlerdir ve bu alerjik reaksiyonlar genellikle deride, gözlerde, burun içinde, boğazda ve akciğerlerde görülür. Polenlerin yanı sıra ev tozu akarları, küf mantarları ve hayvan tüyleri de bahar aylarında alerjilere sebep olabilir.

Bahar alerjisi uzmanlarına göre, bahar alerjisi çocukların yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bu alerjiye sahip çocuklarda uyku kalitesinde düşüş, dikkat dağınıklığı, okul performansında azalma, huzursuzluk, yorgunluk gibi sorunlar sıkça görülebilir. Bu nedenle bahar alerjisi tedavisine zamanında başlanması ve yaşam alışkanlıklarında gerekli önlemlerin alınması önemlidir.

Bahar Alerjisinin Yaygınlığı Ülkemizde de Artıyor

Bahar alerjisi dünyada ve ülkemizde oldukça yaygın bir sorundur. Ülkemizde yaklaşık olarak her 3 çocuktan biri alerjik bir hastalığa sahiptir. Alerjik nezle, astım, atopik dermatit ve göz alerjisi gibi rahatsızlıklar da çocuklarda sıkça görülmektedir.

Bahar alerjisinin belirtileri vücudun etkilenen bölgesine göre değişiklik gösterebilir. Burun akıntısı, hapşırma, burun tıkanıklığı, göz kızarıklığı, kaşıntı, astım belirtileri gibi farklı belirtilerle karşılaşmak mümkündür.

Bahar Alerjisi İçin Alınabilecek Önlemler

Bahar alerjisine karşı çocuklar için alınabilecek önlemler şunlardır:

  • Polen mevsiminde, sabah erken saatlerinde evde pencereleri kapalı tutun.
  • Polenlerin en yoğun olduğu saatlerde çocuğunuzu dışarı çıkarmamaya özen gösterin.
  • Çocuğunuzu dışarı çıkarken şapka ve güneş gözlüğü takarak polenlere maruz kalmasını engelleyin.
  • Dışarıdan geldikten sonra yüz ve ellerini yıkayarak polenleri temizleyin.
  • Çocuğunuzun kıyafetlerini eve gelir gelmez değiştirin ve dışarıda kurutmamaya özen gösterin.
  • Evinizi sık sık Hepa filtresi olan vakumlu süpürge ile temizleyin.

Bahar alerjisi tedavisi, belirtiler üzerine odaklanarak planlanmalıdır. Göz alerjilerinde damlalar, burun alerjilerinde spreyler, astımda solunum yoluyla verilen ilaçlar etkili olabilir. Tedavinin aksatılmaması ve belirtiler düzelene kadar devam ettirilmesi önemlidir.

Related Posts

CHP’li Barut: Sağlık Bakanı aklımızla alay ediyor

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Sağlık hizmetinde dünyanın sayılı ülkelerinden biriyiz” diyen Sağlık Bakanı Memişoğlu’nu sağlıkta yaşanan sorunları tek tek sıralayarak sert sözlerle eleştirdi.

Pirinç tüketiminde tehlike: Arsenik seviyeleri yükseliyor!

Dünyadaki milyarlarca insan için temel bir besin kaynağı olan pirinç hakkında yapılan yeni bir çalışma, iklim değişikliğinin bu tahıl içindeki arsenik seviyelerini artırabileceğini öne sürüyor.

Emekli veterinerlerin maaş mağduriyeti: ‘Üvey evlat muamelesi gördük’

Emekli veterinerler mağduriyetlerini Ankara Ulus’tan dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan duyurdu: Bir SMA ilacı daha geri ödeme listesine alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir SMA ilacını daha geri ödeme listesine eklediklerini bildirdi.

Haftada 1 kez yerseniz kalbiniz bayram eder! Haftada 1 yeter, kolesterolü silip süpürüyor

Balığın, yüksek kaliteli protein, iyot ve çeşitli vitamin ve mineraller dahil olmak üzere birçok önemli besin maddesi bakımından zengin olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Zülal Yalçın, haftada en az bir porsiyon balık yemenin önemine dikkat çekti.

Kefir, keten tohumu, ananasta ölçü şart! Fazlası değil, doğrusu yağ yakıcı

Kilo vermek isteyenlerin en sık yaptığı hatanın yalnızca tartıdaki rakama odaklanmak olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, yaza fit ama sağlıklı girmek isteyenler için beslenme önerilerinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir