Jet Motor Tasarım Yarışması gençleri bekliyor

Geleceğin havacılık mühendislerini yetiştirme amacıyla düzenlenen Jet Motor Tasarım Yarışması, katılımcılara yaratıcılıklarını ve teknik bilgi birikimlerini gerçek hayat projelerine yansıtma fırsatı sunuyor. TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında düzenlenen yarışma, havacılığa ilgi duyan genç mühendislerin sektöre sağlam bir adım atmalarını ve kariyerlerine güçlü bir başlangıç yapmalarını destekliyor.

Heyecan verici iki yeni kategori ile geleceğin motor tasarımlarına adım atın

Bu yıl iki yenilikçi kategoriye odaklanan yarışmada; Turbojet Motor Yanma Odası Tasarımında katılımcılardan, 60 lbf libre itki üreten bir turbojet motor için, yüksek irtifa ateşleme kabiliyetine sahip bir yanma odası tasarlamaları bekleniyor. İkici kategori olan Turbojet Motor Kontrol Ünitesi Tasarımında ise bir turbojet motor için motor kontrol sisteminin (MKS) tasarımının gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Yarışmaya katılacak takımlardan, tasarım kriterlerine uygun bir yanma odası modülü tasarlamaları ve tasarım raporlarını hazırlamaları, finalde ise, tasarlanan yanma odasının test düzeneğinde belirtilen performansı sergilemesi beklenmektedir.

Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerin mühendislik bölümlerinde lisans, yüksek lisans veya doktora seviyesinde öğrenci olanlar ve mühendislik bölümlerinden yeni mezun olup profesyonel olarak mühendislik mesleğini icra etmeyen adaylar yarışmaya katılabiliyor. Başvuruların 20 Şubat’a kadar devam ettiği yarışmada projeler de dört temel aşamada değerlendiriliyor. Kavramsal Tasarım Raporu, Detaylı Tasarım Raporu, Final Sunumları ve Rig Testi sonuçlarına göre değerlendirilen projelerin her iki kategoride dereceye giren birincilerini 175 bin TL, ikincilerini 150 bin TL, üçüncülerini ise 125 bin TL olmak üzere toplamda 900 bin TL’lik para ödülü bekliyor.

Related Posts

Bu genç gezegen kendi sonunu hazırlıyor

Ev sahibi yıldızı HIP 67522’nin etrafında yalnızca 7 günde dönen bu Jüpiter büyüklüğündeki gezegenin, önümüzdeki 100 milyon yıl içinde Neptün boyutlarına kadar küçülmesi bekleniyor. Bunun sebebi ise ne bir kara delik, ne de dış bir tehlike… Asıl sorun, gezegenin yıldızına “fazla bağlı” olması.

Araç vergisinde büyük değişim: ÖTV ve KDV’de yeni dönem başladı

Ekonomiye yönelik düzenlemeler içeren yeni kanun teklifiyle, fosil yakıtla çalışan bazı binek araçlar ile hem fosil yakıt hem de elektrik motoruyla çalışan bazı hibrit araçların ÖTV matrah limitleri ve vergi oranlarında değişiklik yapılması öngörülüyor.

Bilim insanları ışığı ilk kez bir insan kafasından geçirmeyi başardı

İskoçya’daki Glasgow Üniversitesi’nden bilim insanları, non-invaziv yani vücuda müdahale etmeden yapılan beyin görüntülemelerinde çığır açabilecek bir teknik geliştirdi. Geliştirilen bu yeni yöntemle, ışık ilk kez bir insan kafasının bir tarafından girip diğer tarafından başarıyla çıktı.

Çin’den 6G tabanlı elektronik savaş silahı

Çinli bilim insanları 6G teknolojisini kullanarak gelişmiş yeni bir silah ürettiklerini ve bu silahın gelişmiş savaş uçaklarını bile şaşırtarak iletişim sistemlerini bozabileceğini iddia ediyor.

Şarj ederken dikkat: Piller hakkındaki şehir efsaneleri

Telefonlarımızdan fenerlerimize kadar hayatımızın her alanında pili kullanıyoruz. Ancak pek azımız pillerin nasıl çalıştığını biliyor ve teknoloji sürekli gelişiyor. Bu nedenle yıllardır doğru sanılan bazı “pil efsaneleri” hâlâ yaygın. İşte doğru bilinen yanlışlar ve bilimin söylediği gerçekler…

Borderlands 4 ön siparişe açıldı

Bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen Borderlands 4 için ön sipariş başladı.