Kadınlar Bağ Budamada İlki Başardı

Manisa’da Kadınlar Bağ Budama İşine El Attı!

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde erkeklerin geleneksel olarak yaptığı bağ budama işine bu yıl kadınlar da dahil oldu. ‘Altın Makas Kızlar Grubu’ adıyla kurulan ve 16 kadından oluşan ekip, bin dönüm bağ alanında çalışmalarını sürdürüyor. Günlük 1200 TL yevmiye alan kadın budamacılar, aile ekonomilerine katkıda bulunmanın yanı sıra çocuklarının eğitimine destek oluyor ve geleneksel olarak erkekler tarafından yapılan bir işi kadınların da başarabileceğini kanıtlıyorlar.

Yeşilyurt Mahallesi’nde Bir İlk!

Alaşehir’e bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde Dayıbaşı Sultan Günay liderliğindeki kadın bağ budama ekibi, 16 kişilik kadın grubunu bir araya getirerek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Kadınlar, erkeklerin egemen olduğu bu alanda önemli bir adım atarak, geleneksel cinsiyet rollerini yıktılar. Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Özer Demir, ‘Altın Makas Kızlar Grubu’nu ziyaret ederek kadınların bu başarısını takdir etti.

  • Kadınlar budama kurslarına katılarak sertifika aldı.
  • Kadınlar ekonomik destek sağlamanın yanı sıra çocuklarını da okutuyor.
  • Dayıbaşı Sultan Günay, kadınların başarısından gurur duyuyor.

Kadınlar Artık Budama İşini de Başarıyla Yapıyor!

Alaşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen budama kurslarına katılarak sertifika alan kadınlar, artık budama işlerinde ustalaşmış durumda. Dayıbaşı Sultan Günay, kadınların bir araya gelerek oluşturduğu ekibin önemine vurgu yaparak, bu yıl bin dönüme yakın bağ alanını başarılı bir şekilde budadıklarını belirtiyor.

Kadınların başarısı karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Özer Demir, kadınların artık traktör kullanabilme yeteneğine sahip olduklarını ve ilaçlama gibi işleri de başarıyla gerçekleştirebildiklerini dile getiriyor.

Odunlar Isı Kaynağı Oluyor!

Bağ budama işlemi sonucunda kesilen odunlar, evlerde yakacak olarak kullanılıyor. Bu şekilde hem atıl durumda kalan odunlar değerlendirilmiş oluyor hem de evlerin ısı ihtiyacı karşılanmış oluyor. Budama işlemi sırasında kesilen asma kütükleri, odun olarak toplanıp evlerde soba ve kalorifer yakacakları olarak kullanılıyor. Bu uygulama sayesinde hem doğal kaynaklar değerlendirilmiş oluyor hem de aile bütçelerine katkı sağlanmış oluyor.

Related Posts

Yapay zekâya destek sözü

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkesinin yapay zekâ alanında çekirdek teknolojiler, özellikle de yüksek kaliteli çipler geliştirme konusunda karşılaştığı zorlukların “üstesinden gelmesi” gerektiğini söyledi.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “kurtuluş günü” olarak nitelendirdiği 2 Nisan’dan bu yana Brent petrol yüzde 10,5 düşerek yaklaşık 7,8 dolar, WTI ham petrol ise yüzde 10,7 azalarak yaklaşık 7,6 dolar değer kaybetti.

TİGEM’in 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM), 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri açıklandı.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Deprem fırsatçılarına 14.5 milyon lira ceza

Ticaret Bakanlığı “Deprem sonrası satılık ve kiralık emlak fiyatlarında artış yapan kişilere cezai yaptırım uygulandı” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir