Erzincan’ın Geleneksel Lezzeti Tulum Peyniri Ramazan Sofralarında Yerini Aldı
Ramazan ayıyla birlikte Erzincan’ın vazgeçilmez lezzeti tulum peyniri sofralarda daha fazla tüketilmeye başladı.
Erzincanlı göçerler, mayıs-haziran aylarında hayvanlarını 1500-3000 rakımlı dağların eteklerindeki meralarda besleyerek doğal ve taze süt elde ediyor. Bu sütleri Kemah tuzu ve doğal peynir mayası ile birleştirerek Erzincan tulum peynirini üretiyorlar.
Üretilen peynirler daha sonra koyun postundan yapılan tulumlar veya vakumlu ambalajlar içerisinde saklanıyor.
İçeriğindeki zengin karbonhidrat ve proteinler sayesinde tokluk hissi veren tulum peyniri, yüksek rakımlı yaylalardan sofralara uzanıyor. Erzincanlılar, bu besleyici peyniri sahur ve iftar sofralarında eksik etmiyorlar.
400 TL’lik kilo fiyatıyla oldukça değerli olan tulum peyniri, her yıl olduğu gibi bu yıl da vazgeçilmez lezzetler arasında yerini aldı. Esnaf Özkan Beydili, “Yüksek protein ve karbonhidrat içeriği sayesinde tokluk hissi veren bu ürün, Ramazan sofralarının olmazsa olmazıdır. Hem sahurda hem iftarda tercih edilerek tüketilmektedir” şeklinde konuştu. – ERZİNCAN
More Stories
Rekabet Kurulu’ndan Apple ve 4 teknoloji şirketine soruşturma
İzmir’de üç belediyeye grev kararı asıldı
TCMB ile TBB arasındaki toplantı sonrası ‘detaysız’ açıklama