Tarifeler onları durdurmuyor hatta satışları daha da arttı

Çinli Otomobil Üreticileri Gümrük Vergilerine Rağmen Avrupa’da Satışlarını Arttırıyor

Gümrük vergileri nedeniyle birçok Çinli otomobil üreticisi içten yanmalı motora sahip otomobiller sunmaya başladı. Avrupa’daki son satış rakamlarına bakılırsa kesinlikle hayır. Avrupa’nın ithalat tarifelerinin tek getirisi, Çinlilerin Avrupa’ya giderek daha fazla içten yanmalı otomobil ihraç etmesi oldu.

Dataforce’un Avrupa satış rakamlarına göre, Çin’den gelen otomobiller Şubat ayında Avrupa’da bir önceki yıla göre yüzde 64 daha fazla satıldı. 38 bin 902 adet Çin otomobili satıldı, Çin markalarının pazar payı yüzde 2,5’ten yüzde 4,1’e çıktı.

Gümrük vergileri nedeniyle birçok Çinli otomobil üreticisi içten yanmalı motora sahip otomobiller sunmaya başladı. Zira benzinli modeller ve plug-in hibritler henüz ek tarifelere tabi değil, bu nedenle Çinli üreticiler Avrupa’daki satışlarını giderek artırıyor. Dolayısıyla yüzde 64’lük büyüme tamamen benzinli motorlu modellerden kaynaklanıyor, zira Çin’deki elektrikli araçların satışlarında geçen yıla göre yüzde 3,4’lük bir düşüş yaşandı.

Çinli markalar şu anda özellikle plug-in hibritlerle iyi bir performans sergiliyor. Şubat ayında 4.744 Avrupalı ​​alıcı “buldu” ve bu sayı 2024’e göre yüzde 321 arttı. Automotive News, BYD Seal U’yu örnek olarak gösterdi çünkü bu araç hem elektrikli hem de plug-in hibrit olarak geliyor. Tamamen elektrikli versiyonu 519 adet, plug-in hibrit versiyonu ise 2.281 adet satıldı.

Çin markaları arasında Omoda, daha çok benzinli motorlarla pazara yeni girmeye başlaması nedeniyle büyük bir satış büyümesi kaydediyor. BYD ve MG markaları da iyi durumda. Öte yandan Zeekr, Lynk &Co, Xpeng ve Nio’nun Avrupa’daki sonuçları oldukça zayıf, bu da bazı Çin markalarının Avrupa’ya girmesinin oldukça zor olacağını gösteriyor.

Related Posts

‘Sarı altın’ olarak biliniyor, 50 TL’den satılıyor: Mersinde hasadı başladı!

Mersin’de “sarı altın” olarak bilinen Malta eriği hasadı başladı. Ancak, bu yılki zirai don nedeniyle verim düşerken, kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Üreticiler, zorlu koşullara rağmen hasadı başarıyla gerçekleştiriyor.

Yapay zekâya destek sözü

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ülkesinin yapay zekâ alanında çekirdek teknolojiler, özellikle de yüksek kaliteli çipler geliştirme konusunda karşılaştığı zorlukların “üstesinden gelmesi” gerektiğini söyledi.

Konya’da don felaketi: Kiraz ve meyve bahçeleri büyük zarar gördü

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Konya Akşehir’de don nedeniyle meyve ağaçlarında yüzde 90’a varan zarar meydana geldiğini belirterek, üreticinin desteklenmesi çağrısında bulundu. Özellikle badem, ceviz, kayısı ve kiraz bahçeleri ağır hasar aldı.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Petrol fiyatlarındaki gerilemenin Türkiye’nin enerji faturasını hafifleteceği öngörülüyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın “kurtuluş günü” olarak nitelendirdiği 2 Nisan’dan bu yana Brent petrol yüzde 10,5 düşerek yaklaşık 7,8 dolar, WTI ham petrol ise yüzde 10,7 azalarak yaklaşık 7,6 dolar değer kaybetti.

TİGEM’in 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM), 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri açıklandı.