Toplu sözleşme öncesi sağlık emekçileri taleplerini Edirne’den dile getirdi

Kamuda Çalışan Memurların Maaş Zamları Konusundaki Görüşmeler Öncesi Sendikalardan Uyarı Geldi

Kamu çalışanlarının maaş zamları ve sosyal haklarının belirleneceği 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde sendikalardan uyarı niteliğinde açıklamalar gelmeye devam ediyor. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu’na bağlı Genel Sağlık-İş, sağlık emekçilerinin toplu sözleşme konusundaki kırmızı çizgilerini belirledi ve bu konuda uyarılarda bulundu.

‘Gerçekleri Haykıracağız’

Sendika başkanı Derya Uğur, emek körü yönetim ve yanlış ekonomi politikaları sebebiyle kamu çalışanlarının alım gücünün derin bir yoksulluğa itildiğini vurgulayarak, sağlık emekçilerinin haklarının kırpıldığını belirtti. Uğur, sağlık emekçilerinin acil sorunlarına çözüm getirmeyen geçmiş toplu sözleşmelerin bu kez farklı olacağını ve umutlarını dile getirdi.

‘Düzen Sürdürülebilir Değil’

Uğur, iktidarın sağlık alanındaki politikalarının hastaneleri ticarethane, hastaları müşteri ve sağlık emekçilerini köle haline getirdiğini belirterek, bu düzenin sürdürülemez olduğunu ifade etti. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının insan onuruna yakışır koşullarda çalışmaları ve adil bir ücret alabilmeleri gerektiğini vurgulayan Uğur, bu konuda mücadelelerini artıracaklarını belirtti.

İşte Sağlık Çalışanlarının Talepleri:

  • Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ödemeleri yoksulluk sınırının üzerinde olmalı ve emeklilikte dikkate alınarak tek seferde ödenmelidir.
  • Enflasyon farkı tüm ücretlere yansıtılmalı ve alım gücü korunmalıdır.
  • Sözleşmeli çalışmalara son verilerek kadrolu, güvenceli çalışma modeli benimsenmelidir.
  • Sağlık alanında şiddeti önlemeye yönelik yasalar hızla uygulanmalıdır.
  • 5510 mağduriyetine son verilmeli ve adaletsizlikler giderilmelidir.

Genel Sağlık-İş, 8. Dönem toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde taleplerini Sağlık Bakanlığı önünde yapılacak basın açıklamasında dile getireceğini açıkladı.

Related Posts

Uzman isim vatandaşları uyardı: ‘Karpuz zehirlenmesine karşı tedbirinizi alın’

Yazın en çok tüketilen meyvelerinden biri olan karpuz, hijyen kurallarına dikkat edilmeden tüketildiğinde ciddi gıda zehirlenmelerine neden olabiliyor. Medipol Sağlık Grubu’ndan Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, “Karpuzun kabuğu bakterilerle dolu olabilir, kesmeden önce mutlaka yıkanmalı” uyarısında bulundu.

Anoreksiya Nervoza hakkında bilinmesi gereken 10 hayati gerçek

Uzman Klinik Psikolog Melike Yücel, gençler arasında hızla yayılan anoreksiya nervozanın hem fiziksel hem ruhsal sağlığı tehdit eden ciddi bir yeme bozukluğu olduğunu belirterek, erken teşhis ve toplumsal farkındalığın hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Marketlerde satılan 2 kıyma markasında bakteri tespit edildi: Acil geri toplatılıyor

Fransa’da marketlerde satılan ünlü iki kıyma markasının içinde Salmonella tespit edildi. Bunun üzerine geri yetkililer ürünlerin acil iadesin istedi.

Diyarbakır’da Doktora Satış Kotası Saldırısı!

Doktora Satış Kotası Saldırısı! Diyarbakır’da medikal firma çalışanları, şef asistan doktora saldırdı. 3 kişi hakkında 14 yıl hapis talebi

Türkiye’de her 25 kişiden biri fenilketonüri taşıyıcısı!

Türkiye’de her 25 kişiden biri fenilketonüri taşıyıcısı!

Uzmanı tek tek sıraladı: Kurban etini bir de böyle tüketin!

Doç. Dr. Nazlı Nur Aslan Çin, bayramda kesilen kurban etinin bir süre bekletildikten sonra yanında sebze ağırlıklı besinlerle tüketilmesini tavsiye etti. Çin, “Kestiğimiz kurban etini, 12-24 saat aralığında buzdolabında dinlendirmemiz gerekiyor. Kurban eti ile kavurma yapacaksak; doymuş yağ eklemeden, etin kendi yağı ile kısık ateşte ve az miktarda tuz ile pişirmemiz yeterli olacaktır” dedi.