Yapay zekâ WhatsApp’a geldi! Mesajlara yanıt verecek

ChatGPT, 2015 yılında kurulan OpenAI tarafından geliştirildi ve yalnızca birkaç yıl içinde dünya çapında milyonlarca kullanıcıya ulaşarak en popüler yapay zekâ araçlarından biri haline geldi. Başlangıçta basit bir sohbet botu olarak görülen sistem, sürekli geliştirilerek daha karmaşık sorguları yanıtlayabilen bir arama motoruna dönüştü. Son olarak, o3-mini adlı yeni modelin piyasaya sürülmesiyle birlikte ChatGPT’nin yetenekleri daha da arttı.

WhatsApp üzerinden ChatGPT ile konuşma özelliği, ilk olarak geçtiğimiz aralık ayında duyurulmuştu. OpenAI, 1-800-CHAT-GPT (1-800-242-8478) numaralı bir telefon hattı aracılığıyla kullanıcıların WhatsApp üzerinden yapay zekâ ile etkileşim kurmasını sağladı. Bu yenilik, özellikle akıllı telefon veya internet bağlantısına erişimi olmayan kişiler için büyük bir kolaylık sundu.

Ancak başlangıçta WhatsApp sürümü, web veya mobil uygulama kadar güçlü değildi. OpenAI, yeni bir güncelleme ile bu durumu değiştirdi. Artık WhatsApp üzerinden ChatGPT’ye sesli mesaj göndermek mümkün ve yapay zekâ bu mesajları dinleyerek metin formatında yanıt verebiliyor. Ayrıca, fotoğrafları analiz etme yeteneği de eklenmiş durumda.

Bununla birlikte, yeni güncelleme kullanıcı deneyimini daha da kişiselleştiren önemli bir özellik içeriyor: Hesap bağlantısı. Kullanıcılar, WhatsApp üzerindeki etkileşimlerini, web veya mobil uygulamada yaptıkları sohbetlerle senkronize edebilecekler. Böylece yapay zekâ, geçmiş konuşmaları hatırlayarak daha kişisel yanıtlar verebilecek.

ChatGPT’nin WhatsApp’a entegre edilmesi, teknolojiye fazla aşina olmayan ancak sık sık mesajlaşma uygulamalarını kullanan kişiler için büyük bir avantaj sağlıyor. Kullanıcılar, herhangi bir arama motoruna gitmeye gerek kalmadan doğrudan WhatsApp sohbeti üzerinden yapay zekâ ile konuşabilecekler.

 

Related Posts

TeleMessage hacklendi: ABD’de hükümet kırmızı alarma geçti

ABD hükümeti yetkilileri ve şirketlerine ait önemli veriler, TeleMessage isimli uygulamanın siber saldırıya uğramasıyla sızdı. TeleMessage, Signal, Telegram ve WhatsApp gibi şifreli mesajlaşma uygulamalarının modifiye edilmiş versiyonlarını …

Xiaomi Pad 7 Ultra, serinin en üst düzey tableti olarak geliyor

Xiaomi’nin yeni üst düzey tableti hakkında heyecan verici haberler gelmeye devam ediyor. Daha önce Pad 7 Max olarak anılan cihazın aslında Xiaomi Pad 7 Ultra ismiyle piyasaya sürüleceği ortaya çıktı. Bu isim değişikliği, yakın zamanda ortaya …

Yapay zeka, suçları gerçekleşmeden önce tespit edebilir mi?

Bilim kurgu filmlerini aratmayan bir adımla New York, metro platformlarında potansiyel suçları henüz gerçekleşmeden yapay zeka ile tespit etmeye hazırlanıyor. Geliştirilen sistemin başarıya ulaşması durumunda kent genelinde daha geniş uygulamalara geçilmesi gündemde.

Google’dan yeni yapay zekâ uygulaması: NotebookLM çok yakında mobilde

Google, yapay zekâ destekli araştırma uygulaması NotebookLM’yi Android ve iOS için ön siparişe açtı. 20 Mayıs’ta Google I/O 2025’te tanıtılması beklenen uygulama, belgeleri özetleyip podcast bile üretebiliyor.

TP-Link’e güvensiz ürün yasağı: Ticaret Bakanlığı duyurdu

Telsiz Ekipmanları Yönetmeliği kapsamında yapılan denetimler sonucu, toplam beş ürünün toplatılması kararlaştırıldı. Bunlardan dördü telefon modeli olurken, biri TP-Link’in alt markası Mercusys’in “AC1200 Whole Home Mesh Wi-Fi System” adlı ağ …

Bitcoin’de son durum ne? İşte güncel değeri!

Kripto varlıklar, geleceğin para birimi olarak giderek daha fazla ön plana çıkıyor. Özellikle Bitcoin, son dönemde art arda kırdığı rekorlarla yatırımcıların ilgisini üzerine çekmeyi başardı. Ancak kripto para piyasasının oldukça dalgalı olduğunu ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir